Om bokbutiken

C. Hagelstams Antikvariska Bokhandel

C. Hagelstams Antikvariska Bokhandel är en av Finlands äldsta antikvariat i centrum av Helsingfors. Vi betjänar våra kunder i stenfotsbutiken samt via näthandeln. Vårt breda sortiment innehåller böcker allt från 1500-talet till dags datum. Vi säljer vetenskaplig litteratur, arkitektur- och konstböcker samt högklassisk skönlitteratur på olika språk.

Till vår specialitet hör gamla kartor, sjökort, gravyrer och äldre affischer.

Vi har ett urval av sällsynta ryska böcker, kartor och gravyrer från tsartiden i vår nätbokhandel.

Sedan 1980 har bokbutiken funnits i hörnet av Fredriksgatan och Nylandsgatan. I 2018 öppnade vi en filial på Kaptensgatan. Filialen fungerar som vår näthandels utställningsrum där man kan i lugn och ro bekanta sig med sällsynt samlarlitteratur och kartor. Kaptensgatans utrymme har öppet enligt överenskommelse.

 

I 2024 öppnade vi en pop-up bokbutik på Högbergsgatan. Den nya butikens sortiment består av klassiker, konst och kultur. Butiken har öppet kl 13-17 (vardagar).

 

Obs! Nätbutikens sortiment är i vårt lager varifrån böckerna kan beställas. Om ni vill ha produkterna till påseende, vänligen gör en beställning eller meddela oss i förväg.

 

Vi är medlem av Finska Antikvariatföreningen (SAY), Svenska Antikvariatföreningen (SAF) och International League of Antiquarian booksellers (ILAB).

Cecil Hagelstam. Photo credit: Oliver Whitehead
Välkommen till C. Hagelstams Antikvariat 1977